Desperate Housewives-stjärnan övergav/förlorade sitt barn

När jag läste kommunikationsvetenskap lärde jag mig att skriva för publik, jag lärde mig att använda språket som verktyg för att påverka och i viss mån manipulera. Men när man använder språket för att fullständigt tillintetgöra en människas rykte, för att sparka på någon som ligger, enkom för att sälja lösnummer… gör mig riktigt förbannad.

Idag har vi fått läsa om att Desperate Housewives-stjärnan övergav sitt barn – något som har sålt åtskilliga lösnummer. Utifrån Expressens artikel och i viss mån egna efterforskningar har jag gjort en snabb omskrivning av artikeln. Bedöm själv om du tror att den är lika sann och objektiv som Expressens egen:

Marcia Cross förlorade sitt barn

”Desperate housewives”-stjärnan Marcia Cross har levt ensam sedan hennes livs stora kärlek Richard Jordan dog av en hjärntumör för tolv år sedan. Utan att ha funnit en ny kärlek tog hon för två år sedan ändå steget mot att bilda en egen familj: full av förväntan adopterade hon ett ofött barn. Men barnet dog av förlossningsskador.

Marcia Cross sponsrar bland annat “Children United Nations”, en organisation som hjälper utsatta barn i Los Angeles att förverkliga sina drömmar. Hennes kärlek till barn är oerhört stark och hennes glädje över att få ett eget barn gick inte att ta miste på.

– Hon började nästan gråta när jag gick med på att adoptera bort min son till henne, säger den biologiska mamman Jessica Fields, som sedan tidigare har sex barn.

– Hon döpte till och med den ofödda pojken till Harrisson.

Men något gick fel: Vattnet gick sex veckor för tidigt och Harrisson fick livshotande skador vid förlossningen; skador han sedan dog av.

Marcia Cross var oförmögen att hantera sin förtvivlan över beskedet och valde att stänga omvärlden ute för att få sörja den tragiska förlusten. Hon hade funnit sin nya kärlek, Harrisson som hon drömt om så länge, men också han hade ryckts ur hennes liv av ett ödets nyck.

Ovillig att tala om förlusten med pressen valde tidningarna att skriva om henne som en människa som övergav sitt barn. Tror du att det var vad Marcia Cross gjorde?


Kommentera