Välj publiceringsverktyg baserad på öppen källkod

I majnumret av Internet World talar MTG Interactive ut om sitt val av publiceringsverktyg för sajterna TV3, ZTV och TV8. De valde Mambo som är gratis och baserat på öppen källkod. Jag gillar den här trenden och hoppas se fler större sajter inse fördelarna med öppen källkod – något som många anser känns osäkert.

MTG Interactives vd Henrik Sundewall uttrycker sitt välgrundade val så här:

Mambo är dokumenterat in i minsta detalj, öppet för alla och skrivet på ett språk som de flesta kan. Det anser jag är riktigt trygghet.

Välj publiceringsverktyg

Ska du/ni välja publiceringsverktyg för webben rekommenderar jag starkt att ni tar en titt på följande lösningar (och ringer mig):

  1. Typo3
  2. eZ publish
  3. Mambo

Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera