Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En frisk citronmousse på en söt mandelbotten toppas med fräsch passionsfrukt. Som en dröm! Kan göras flera veckor i förväg.

12-16 bitar

300g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

FYLLNING:
4 dl vispgrädde
½ citron (rivet skal och cirka 2 ½ msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR

I god tid före festen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).

30 minuter före servering: Ta fram tårtan. Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera