Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En frisk citronmousse på en söt mandelbotten toppas med fräsch passionsfrukt. Som en dröm! Kan göras flera veckor i förväg.

12-16 bitar

300g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

FYLLNING:
4 dl vispgrädde
½ citron (rivet skal och cirka 2 ½ msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR

I god tid före festen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).

30 minuter före servering: Ta fram tårtan. Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.

Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress