Byta däck: fälgkorsets och domkraftens tid

typiskt fälgkorsI helgen bytte jag till sommardäck; uteserveringarna har trots allt öppnat. Som vi alla vet har ett kors fyra ändar som ser likadana ut; ett fälgkors har fyra ändar med olika storlek som ser likadana ut.

Tips till fälgkors-producenterna: använda olika färger för varje ben! I stället för att säga “Du ska använda 22:an” och låta min hjälpreda hela tiden leta efter den reliefade ytan där siffran är inpräntad i minimalistisk stil, kan jag säga “Du ska använda den gröna änden.”

Tips till bilproducenterna: markera med färg, förslagsvis orange, var jag kan placera domkraften. Att ligga på mage och skjutsa in domkraften är jobbigt i sig; att sedan behöva kisa och leta efter den hållfasta punkten är alltjämt frustrerande.

Tänk vad mycket lättare det kan bli om någon skulle bry sig om att fråga människor hur de gör när de byter däck.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera