Brains and Burgers - ett välbalanserat event #lumabbq

Fredagen den 7 september var jag inbjuden till ett inspirerande event runt temat kreativitet: Brains & Burgers anordnades av Fabege som en självskriven anledning att besöka deras inbjudande kontor i den gamla Luma-fabriken i Hammarby sjöstad. Regissör var vännen Klaus från Honesty och upplägget ledde för några härliga timmar till just den kreativa gryta som Fabege säger sig vilja skapa i Luma-området.

#fff; padding: 5px; font-weight: bold;">Låt mig försöka fånga eftermiddagen och kvällen i några tweets från deltagarna:

Vi börjar med burgarna.

När man bjudit in 100 sociala Twitter-svärmare finns det förstås inget som säljer bättre än att även matbeställningarna går via den prioriterade pratkanalen:

 

 

 

Medan Lindströms Sverige tog emot matbeställningar tog eftermiddagens förste föreläsare, Jenny Åkerman, plats på scenen för att hjälpa oss alla att bli nyförälskade i våra hjärnor.

 

 

Jag började anteckna på mitt eget vis och Jonas Larsson fångade det på bild:

 

 

Jag gillar även Joakim Nyström’s anteckningsmanér:

 

 

 

 

 

Jenny Åkerman i mina skissanteckningar blev så här:

#lumabbq by axbom, on Flickr" href="http://www.flickr.com/photos/axbom/7949776420/">Sketchnotes from Jenny Åkerman's talk at <a rel=#lumabbq" width="500" height="375" />

 

Jenny riktar in sig på mycket av det som jag kallar premisser för innovation:

  1. Vi kan förändra våra hjärnor.
  2. Vi kan förändra våra självbilder.
  3. Som människor speglar vi varandras självbilder.
  4. Genom att bryta oss ur vanor,  skapa förvirring och tusen nya dåliga idéer är vi på rätt väg mot förändring och utveckling.
  5. Uppmuntran är den bästa moroten till förändrat beteende.

Henrik Fexeus är näste talare och trollbinder oss alla rejält med en fantastisk uppvisning i att läsa det undermedvetna kroppsspråket. Genom att läsa kroppsrörelser, se och höra hur de reagerade på hans prat och frågor, listade Henrik ut vilken av hans 5 “frivilliga” som plockat den enda svarta kulan ur påsen.

 

 

 

 

Henrik Fexeus i mina skissanteckningar blev så här:

#lumabbq by axbom, on Flickr" href="http://www.flickr.com/photos/axbom/7950169386/">Sketchnotes from Henrik Fexeus' talk at <a rel=#lumabbq" width="500" height="375" />

Henrik visar på flera exempel där vi kan få människor dit vi vill genom att efterlikna deras egna beteenden, anpassa hastighet och tonalitet i våra språk, samt härma kroppsrörelser och röstläge. Medan Henrik menar att detta inte är manipulation skulle jag nog påstå att det beror på syftet.

Jennys och Henriks föreläsningar kompletterar varandra oerhört bra. Medan Jenny visar hur innovation kan eftersträvas med hjälp av vår kunskap om hjärnan visar Henrik hur vi kan uppnå konvertering, det vill säga hur vi får människor att gilla oss och köpa av oss. Kunskapen om båda är oerhört värdefull i affärssammanhang. Jag använder mig av det förstnämnda i idéworkshops, och av det andra i så kallad persuasive design även om det där finns än fler psykologiska principer att spela med — för uppmuntran eller för manipulation.

Jag tar med mig tankar att jobba vidare med från båda föreläsningarna, som också självklart var extra givande i samband med det efterföljande minglet med alla entusiastiska vänner .

 

 

 

Jag bifaller mina Twitter-vänners tack till Klaus, Fabege och Lindströms Sverige för ett väl genomfört arrangemang med en perfekt balans i talartid, mingel och mat. Jag rekommenderar förstås också att låna konceptkontoret i Luma Park. Jag har själv gjort det ett par gånger och det är verkligen en inspirerande miljö, om inte bara för att det är viktigt att byta arbetsplats regelbundet för att kunna tänka bättre.

 

 

 

Till sist såg jag att Lindströms gav en gåva på Twitter till alla som gillade deras burgare. Jag lägger ut den här också. Smaklig spis!

 


Kommentera