Bloggkärleksveckan: köp Samlagshäftet

Samlagshäftet
Vanja Schelin: - Samlagshäftet var från början en kul 40-årspresent som sen spreds och efterfrågades... så egentligen hade jag aldrig tänkt göra nån stor 'affär' av det. Men jag får nog tänka om.

Magnus Bråth aka @sokmotorkonsult aka Nakna Sanningen drog igång Bloggkärleksveckan och jag nappade direkt. Det här är alltså mitt sätt att ge länkkärlek till någon som inspirerat mig.

Jag blev tidigare i veckan rekommenderad som illustratör (tack Daniel!) och fick återigen en sådan där uppenbarelse om internets häpnadsväckande spridningskrafter. Jag har i perioder funderat mycket på att vidareutveckla mig just inom illustrationsteknik och rita serier. Tack vare användningen av illustrationer i min blogg och mina föreläsningar så är jag ju alltså redan… illustratör. Vi har helt enkelt en nyvunnen förmåga att själva etablera och framhäva våra kompetensområden. Det lyser igenom när man har passion för något.

Typisk illustration av Vanja Schelin. Denna från ett arbete för Axfood.

Passionen för illustrationsteknik fick sig en skjuts när jag på en tillställning inför EU-valet förra året fick Vanja Schelin till bordet. Det var, inser jag, ganska snart efter detta möte som jag alltmer började använda mig av illustrationer i mina inlägg.

För mig är Vanja en människa som besitter en enorm kärlek till livet och mänskligheten; och framför allt förmågan att betrakta mänsklig kommunikation och beteende från sidlinjerna – att se livet för vad det är. Jag tror inte att Vanja lätt blir arg: hon väljer istället att förstå. Det ger henne en förmåga till tillspetsad humor och sinnrik ironi i sitt bildspråk som jag tror att man antingen älskar eller helt enkelt blir lite stött av. Förmodligen är båda reaktionerna av godo.

Hat-trick i böcker illustrerade av Vanja Schelin

Och det har hänt mycket för Vanja det senaste året. Hon hade då precis illustrerat boken Gud finns nog inte och nu kan du även njuta av Rastamutta samt den färska och aktuella Mera pest eller kolera som redan sålt slut på 10.000 ex [uppdatering: siffran lite oklar] på förlaget.

Samlagshäftet: ett win-win-win inköp

Det var också i Vanjas blogg som jag upptäckte Samlagshäftet. Och vad kan väl vara mer passande för Bloggkärleksveckan än att både lägga till Vanja i din RSS-läsare och beställa Samlagshäftet med med både missionärs- och ridturskuponger att ge bort till någon du tycker om. Det är dags att lära sig älska á la Vanja Schelin! Så nästa gång du är i behov av illustrationer till årsrapporter, webbsidor, broschyrer eller böcker så vet du vem du ringer. Många andra har redan gjort det.

p.s. Självklart är jag löjligt medveten om att Samlagshäftet är ett fantastiskt bra länkbete, både för mig och för Vanja — men sådan är människan, eller hur! 😉 d.s.


Kommentera