Bloggforum 2.0 och Expressens bloggar

Grämer mig över att inte kunna komma till Bloggforum 2.0. Asch, jag hoppas det går fler tåg, Erik. Halvårsvisa bloggforum är inte fel 😉

Som många uppmärksammat idag har Expressen dragit igång inte mindre än fem bloggar, författade av PM Nilsson, Cecilia Hagen, Linda Skugge, Per Svensson och Ebba von Sydow. Som Kal Ström nämnt har de inget RSS-flöde för dessa ännu, vilket är kryptiskt eftersom de har RSS-flöden för annat.

(mejlade snabbt Expressen och Gunnar meddelar att RSS-flöden är på gång)

Det råder delade meningar om varför tidningen startar bloggarna och varför just dessa personer bloggar, men det ska onekligen bli intressant att hålla koll de närmaste veckorna.

Jag reagerar dock undrande till varför varje skribent listas under Expressen-bloggen tillsammans med sin roll på Expressen: alltså politisk redaktör, kulturredaktör, Redaktör Fredag och så vidare, när man samtidigt menar att bloggarna är personliga; då bör vi väl inte förvänta oss att de bara klarar av att skriva inom sitt respektive ämnes-/arbetsområde väl? Vore i stället kul med en rad om vilka ämnen de tror att de kommer fokusera på och/eller någon personlig egenskap.


Kommentera