Beta-floden är här: jag börjar med Sliderocket

Inom loppet av två dagar har jag fått inbjudan att vara betatestare av inte mindre än tre(!) av varandra oberoende tjänster: Sliderocket, Bumptop och Metaplace.

Man kan undra om det i amerikanska företagskalendrar står att man ska släppa in svenska betatestare just vecka 35, för det här känns osannolikt; en betatest är kul, två betatester är en slump, tre betatester måste vara en trend.

Sliderocket läxar upp PowerPoint

Sliderocket är en webbaserad (Flash/Flex-baserad) tjänst som tillåter dig att “masha” ihop presentationer online. Genom smarta integrationer med Flickr och Google Spreadsheets (och alla tjänster som komma skall) så är detta ett fantastiskt guldkorn för alla som jobbar med webben som kontor.

Lägg därtill att presentationerna förstås är lätta att dela med sig av, antingen privat eller publikt, och det byggs en community där man delar med sig av bilder, filmer, flash-filmer och annat som enkelt infogas i presentationen. Små buggar kvar att rätta för gänget bakom Sliderocket, men jävlar vad snyggt det blir redan nu, eller vad sägs om det här:

Jag höll nästan på att glömma: Eftersom presentationen är online så har de lagt in en statistik-snurra som låter dig se hur många som tittat på presentationen, vem (ip-adress) och hur länge man tittat på varje bild. Värdefull data för alla presentatörer.

När jag får en minut över så kommer några väl valda ord om Metaplace och Bumptop. Som en föraning kan jag dock säga att de inte alls känns lika mogna som Sliderocket; Bumptop, som är ett interaktivt skrivbord för din PC ser jag faktiskt väldigt lite nytta med förutom att imponera på kollegorna; och Metaplace, där du bygger en egen online-värld, är så avancerat att de måste få till ett mer intuitivt gränssnitt.

Tyvärr har jag inte i nuläget fått några “invites” att dela ut till någon av tjänsterna.


Kommentera