Banankaka

En saftig kaka från Liberia.

Du behöver:

  • 4 medelstora bananer
  • 2 dl socker
  • 100g smör
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
  2. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  3. Smörj en rund bakform ca 23 cm i diameter med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
  4. Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Ur den afrikanska kokboken Det goda Afrika med spännande och lättlagade rätter från 37 afrikanska länder.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress