Banankaka
En saftig kaka från Liberia.
Du behöver:
- 4 medelstora bananer
- 2 dl socker
- 100g smör
- 3 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl mjölk
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
- Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
- Smörj en rund bakform ca 23 cm i diameter med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
- Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
Ur den afrikanska kokboken Det goda Afrika med spännande och lättlagade rätter från 37 afrikanska länder.
Få Pers nyhetsbrev
Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.
Ange e-postadress
Bli nyckelsupporter
Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.
Backa Per
Kommentera