Banankaka
En saftig kaka från Liberia.
Du behöver:
- 4 medelstora bananer
- 2 dl socker
- 100g smör
- 3 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl mjölk
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
- Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
- Smörj en rund bakform ca 23 cm i diameter med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
- Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
Ur den afrikanska kokboken Det goda Afrika med spännande och lättlagade rätter från 37 afrikanska länder.