axplock med Podnet och att stjäla som en konstnär 2011-04-04


Guy Kawasaki pratar bland annat om sin nya bok Enchantment med Brian Solis. @paulamarttila hänvisar till denna intervju i sin artikel nedan. Bra om varför du inte ska apa efter Apple.

 1. How To Build Business Together With The Social Customer – paulamarttila’s posterous
  Bra recept för framgång i sociala medier. Storyn kring Mercedes Benz presenteras pedagogiskt av @paulamarttila – notera att MB inte lägger några pengar på Facebook-annonser eller marknadsföring.
 2. The 4 Words That Will Get Your Email Opened
  Du är inte ensam. Med risk för att alla nyhetsbrev nu kommer ha samma ämnesrad, det här är i alla fall en grym artikel som visar dels på vikten av mätning men också belyser vad det faktiskt är i slutändan som fångar människans intresse: personlig behovstillfredställelse.
 3. Erasing the Digital Past
  Såväl företag som kändisar och privatpersoner anlitar nu rykteskonsulter för att radera, eller i alla fall mörka, mindre smickrande information om dem på internet. “[…] if you have a unique name you will definitely have your work cut out for you”.
 4. Mobilen kan funka utan nät | Innovation | SvD
  Podnet: ett stort steg för demokrati och krishantering! När vi har tillräckligt många apparater nära varandra kan de prata med varandra. Mobilerna blir nätverket. När det blir verklighet kan vi kommunicera med varandra när internet är avstängt, eller om vi bara vill undvika övervakning…
 5. Så vann vi över Södermanlands Nyheter i #SNgate | Paul Ronge Media AB
  “Sociala medier har blivit en demokratisk hävstång att också FÅ rätt när man HAR rätt mot traditionella medier.” Paul Ronges historia om hur de hanterade opinionskrisen som startade med Södermanlands Nyheters 90 artiklar i frågan.
 6. How to Spot and Avoid Web Copy that Kills Websites | Webdesigner Depot
  Insiktsfullt om textbovar som förstör budskap och hindrar information från att nå fram, med talande exempel och förslag på hur man åtgärdar och hanterar exempelvis långrandiga texter. Håll dig till ämnet och sluta med fluffiga budskap! Och allvarligt talat: stava rätt.
 7. “I think I no how to make people or animals alive”

  Som 9-åring år 1973 skriver Anthony Hollander till ett TV-program och ber om diagram över hur kroppen fungerar.  Idag räddar han liv på helt nydanande sätt. I denna otroliga sannsaga finns en underliggande sensmoral som är ack så viktig: ta barn på allvar.
 8. How To Steal Like An Artist (And 9 Other Things Nobody Told Me)
  Wow. Det här är inspiration för oss alla. Lägg märke till handskrivna bilder och ett innovativt sätt att presentera en föreläsning i ett blogginlägg. Ämnet är lärdomar för att ta sig fram i livet.
 9. 5 Must-Read Books by TED 2011 Speakers
  Fler böcker till bokhyllan!

PS: Ja, det är ett nytt format för . Cirka 5-10 av de länkar jag gillar mest i varje plock. Hoppas du gillar. DS


Kommentera