Axbom vs Barack Obama #infographic
Jag har alltid älskat visualiseringar av information för att underlätta lärande och kommunikation. Nu lanseras snart ett verktyg som underlättar skapandet av dessa visualiseringar, eller infographics. Så skynda till visual.ly om du liksom jag går igång på ensidiga informationsförmedlare.

Snabb analys av Axbom vs Barack Obama

Den här infografiken är förstås bara en ganska tanklös lek med siffror och ett smart marknadsföringsknep från visual.ly, men jag nappade.

Barack Obama är ju en superstar (av självklara skäl) och även om jag twittrat under längre tid och har genererat fler Twitter-meddelanden så är hans räckvidd förstås vida överlägsen. På ett par områden piskar jag dock stjärt: jag är långt mer social än Obama och jag skapar väldigt mycket mer retweets. Kanske kan Obama lära sig ett och annat nu när han ska börja Twittra personligen istället för bara hans stab.

Jag tycker det är väldigt roligt att Baracks och mina gemensamma intressen utgörs av bland annat människor och innovation, orden “take, everything” antar jag betyder att vi båda vill ta över världen. Det går också att utläsa att vi båda ses som positiva politiker!

I övrigt har förstås verktyget, som så många amerikanska verktyg, lite kvar när det gäller att sortera bort svenska ord utan betydelse, som “jag, det, och, inte, att”. Men jag är mäkta imponerad av dess design!

Vem ska du ta upp kampen med i din egen Twitter-infografik?

PS Varför jag valde Obama? Jag hoppas förstås locka honom till Sweden Social Web Camp 😉


Kommentera