Axbom Variety Video för 25 år sedan

Det bästa med att vara producent av olika alster är hur roligt det är att återbesöka den kreatör man var som barn. I samband med att jag digitaliserade Star Wars-filmer hittade jag ett gammalt VHS-band från 1988 med animationer jag gjorde på min Atari STE4 och en stop-motion film jag skapade med familjens enorma videokamera. I den sista filmen ser man mitt gamla pojkrum i Tanzania, och även datorn är med i bild. Jag upptäckte att jag till och med hade ett namn på min blivande animationsstudio: Axbom Variety Video!

Tänk att så här 25 år senare få föreviga dessa små filmsnuttar på YouTube. Och att få upptäcka små detaljer som visade mitt tidiga intresse för storytelling, tajming och komposition: jag tänker på fågeln som träffas av bollen, hälen som stoppar bollen och dörren som följer med gorillan när han dyker ner i strumpan.

1. En introvinjett med lite bordtennis. Tyvärr verkar inte hela vinjetten ha kommit med på bandet. Det verkar finnas en avslutning med mitt namn som skulle varit med. Bordtennis-sekvensen är förstås en föregångare till animerade GIF:ar 😉

2. En akrobatisk bollmanöver. Lägg märke till fågeln förstås…

3. En till boll som loopar med en humoristisk(?) twist

4. Denna stop-motion film med gorillan är jag faktiskt riktigt stolt över… så glad att jag hittade den. Noterade också att min TAC-2 joystick fastnat på bild.

I helgen kanske jag hinner ner i källaren för att leta efter fler gamla minnen att digitalisera!


Kommentera