Axbom på Skansen - dags för #allsang och #guldsoffan

Axbom på Skansen - dags för #allsang och #guldsoffan

På tisdag, den 26:e juli, medverkar jag i Allsång på Skansen. Lugn, jag ska inte sjunga (så att det hörs i TV); jag ska bara sitta i guldsoffan och twittra. En lagom ansträngning för mig. Men löjligt kul ska det bli att få vara en fraktion i en svensk institution.

(Läs mer om vad Guldsoffan är hos SVT)

När jag såg Deeped Niclas Strandh:s inledande text om att “följa fler infall utan att analysera dem så mycket” apropå sin medverkan förra tisdagen provade jag också min lycka och skickade iväg en intresseanmälan på Twitter. Det slog väl ut. Att prova nya saker ligger helt i linje med mina principer, det är en stöttepelare för innovation, och jag borde nog förtydliga det även i mitt manifest.

💡
Ett innovationstips: Nästa gång du ska köpa en månadstidning, köp en som du aldrig köpt förut, inom ett ämnesområde som du inte kan någonting om. Det är att utmana sig själv och hitta källa till inspiration

Nya vänner

Jag ska sitta i guldsoffan med Jenny Holtare (@holtare),  Vincent Darling (@Vincentdarling) & Åsa Wallenrud (@AsaWallenrud). Att träffa dessa eldsjälar är förstås också en av de stora behållningarna! Om sanningen ska fram så hoppades jag just på denna tisdag också. Kanske kan jag fixa en Eric Saade-autograf till hans största fan: min 6-åring.

Det är förstås innovation i sig att guldsoffan har blivit en del av Allsång på Skansen och en stor eloge till SVT för att de provar detta grepp, och en extra salut till Jonas Larsson (@bybalsam) som rattar fenomenet med den äran.

Vadå Allsång?

Men jösses vad lite jag vet om Allsång på Skansen. Jag träffade Bo Einar Larsson en gång i alla fall när han ledde allsång på studentkåren i Jönköping cirka 1994. Det är väl nära nog? 😉 Det blir till att hårdplugga nu för jag vill göra ett bra jobb med att hålla igång och svara på eventuella frågor i Twitter-kanalen. Jag börjar här:

…och redan nu vet jag till exempel att Måns Zelmerlöv och Angelica Alm båda firar födelsedag den 13 juni och att Carl Norén är en grym bordtennisspelare! Oj vad mycket fakta jag ska peppra hjärnan med 😉

Mer om Guldsoffan

Här är bland annat de blogginlägg jag hittat om guldsoffan (tipsa mig gärna om fler)

Det dyker nog upp lite mer om guldsoffan från mig inom kort. Har tänkt fixa en samlingssida för allt jag lägger ut (video/bilder/tweets) i samband med dagen.


Kommentera