Användbarhetsboken

Användbarhetsboken av Tommy SundströmIdag lunchade jag med Tommy Sundström som nyligen kommit ut med Användbarhetsboken — ett beundransvärt arbete. Tommy begåvade mig med ett exemplar (tack igen!) och jag måste säga att upplägget är som klippt och skuret som referensverk för alla som studerar och arbetar med användbarhetsfrågor.

Jag är riktigt imponerad över hur mycket boken täcker på sina cirka 450 sidor, allt från regler inom grafisk design till behörighetshantering, tillgänglighet och riktlinjer för e-handel.

Till slut blir boken faktiskt oändlig i omfattning eftersom varje kapitel/avsnitt/regel har en webbsida kopplad till sig, viket innebär att du på ett mycket strukturerat sätt kan kommentera och diskutera vidare kring allt som står i boken:

Avsnitt ur Användbarhetsboken av Tommy Sundström

Och genom kommentarerna och inläggen på webben får Tommy förstås stoff till nästa utgåva! Riktigt smart användning av webben.

Köp boken hos Adlibris: Användbarhetsboken


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera