Användbarhetsboken

Användbarhetsboken av Tommy SundströmIdag lunchade jag med Tommy Sundström som nyligen kommit ut med Användbarhetsboken — ett beundransvärt arbete. Tommy begåvade mig med ett exemplar (tack igen!) och jag måste säga att upplägget är som klippt och skuret som referensverk för alla som studerar och arbetar med användbarhetsfrågor.

Jag är riktigt imponerad över hur mycket boken täcker på sina cirka 450 sidor, allt från regler inom grafisk design till behörighetshantering, tillgänglighet och riktlinjer för e-handel.

Till slut blir boken faktiskt oändlig i omfattning eftersom varje kapitel/avsnitt/regel har en webbsida kopplad till sig, viket innebär att du på ett mycket strukturerat sätt kan kommentera och diskutera vidare kring allt som står i boken:

Avsnitt ur Användbarhetsboken av Tommy Sundström

Och genom kommentarerna och inläggen på webben får Tommy förstås stoff till nästa utgåva! Riktigt smart användning av webben.

Köp boken hos Adlibris: Användbarhetsboken


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Delar av kommentarsfunktionen är på engelska i väntan på att funktionen blir möjlig att översätta i verktyget som används.