Pappans roll, Annas andning, Cayennes grepp

Vi har varit på en panikkurs, Annas profylax, inför vår stundande förlossning i april (eller maj, vem vet?). Det är fantastiskt att lära sig massera rätt, få tips om hur man kan vara en bra coach åt mamman och även andas rätt och visualisera målbilder: kunskaper som är ovärderliga i många sammanhang! Men usch vad snabbt man glömmer; vi var även på den längre kursen hösten 2000 när den hette Annas andning, och inte har jag tillämpat mycket av de här formidabla tipsen se’n dess. Men nu j-lar ska här slappnas av både morgon middag och kväll 😀

Kursen i sig är ju även en rejält roande kontrast till vardagen: i en grupp på cirka 10 par som aldrig träffat varandra förut är det snack om att smörja mellangården, mjölka sig själv och att bajsa på sig. Låt dig inte avskräckas av det; du behöver trots allt alla fakta på bordet för att vara förberedd! Båda gånger har vi haft Anna Wilsby själv som kursledare och hon är minst sagt en teaterapa som spelar upp den ena dråpligheten efter den andra.

Är ni gravida? Anmäl er till Annas profylax minst ett par månader innan storken kommer, öva regelbundet och njut av förlossningen… typ. Berätta gärna hur förlossningen gick genom att kommentera det här inlägget.

P.S. Hett tips: Pappor, det är ni som ska packa väskan inför förlossningen. Om ni inte vet var grejerna ligger när mamman hojtar efter dem ligger ni pyrt till. D.S.


Kommentera