24 experter som inspirerar mig

24 experter som inspirerar mig

Jag lägger för lite tid på att uppmärksamma personer som ger mig energi att jobba med det jag gör. Samtidigt vet jag, från de tillfällen jag själv får positiv återkoppling, hur viktigt det är att få den där dosen genuin kärlek då och då. Så här kommer en lista med fantastiska personer i min omedelbara eller virtuella närhet! Några känner du kanske, de andra bör du lära känna.

Jag kan säga att det mest ångestladdade med att sätta ihop listor med personer man gillar är rädslan för att man missat någon uppenbar, underbar människa. Men så insåg jag, i så fall är det ju bara att skriva fler listor. Var aldrig rädd för att ge beröm!

Tillåt mig presentera:

 1. Anna Hass — En så’n otrolig passion och en virvelvind för idéer. Våra samtal på Sweden Social Web Camp är alltid otroligt givande och med så många gemensamma ämnesintressen så borde samtalen inträffa oftare.
 2. Anna Stam — Det började med en twitter-tråd om att rita för barn och sedan har jag fått upptäcka vilket geni Anna är, inte minst vad gäller skapandet av appen Ritprata. En gång drömde vi om att designa om fk.se ihop, hoppas det blir ett samarbete av något slag i framtiden.
 3. Annika Lidne — Jag fattar inte hur hon gör det. Det fanns en tid när jag trodde Annikas företag bestod av 20 pers. Jag förundras över Annikas passion för så många ämnesområden, hennes driv, fokus och förmåga att samla talanger. Du är så viktig för oss alla i branschen.
 4. Anne-Lie Lokko — Jag har fått så mycket positiv återkoppling av Anne-Lie genom åren att jag ärligt kan säga att hon peppat mig när jag undrat om jag varit rätt ute och fått mig att se hur flera av mina idéer kan omsättas i praktiken. Så glad att det går bra för Addfriends!
 5. Annelie Näs — Jag föll för Annelies sätt att angripa idéer redan innan vi träffades. Får mig att hitta tillbaka till min egen passion, utmanar mig, har briljanta ambitioner, skapar digital nytta på sina arbetsplatser och är en person vars blotta lunchsällskap leder till sketchnotes. Var med i UX Podcast från Conversion Jam. Nå’n gång hakar jag med på Toastmasters! 🙂
 6. Darja Isaksson — Vågar ta sig an framtiden långt innan vi hunnit dit. Ziggy Creative Colony är annorlunda, gör saker annorlunda och det är både mod och energi som imponerar på mig. Du gjorde ett grymt framträdande på Web Service Award nyligen!
 7. Elwira Kotowska — Elwira lyckas alltid finnas i mit periferiseende var jag än vänder mig i sociala medier, säger rätt saker, delar intressanta artiklar, är supertrevlig och visar hur engagemang vinner i längden. Jag ser dig Elwira! 😉
 8. Emilia Blom — Ett ord: sketchnotes. En av de människor som inspirerade mig till att äntligen följa min egen passion och som är så genuint ödmjuk i sin vilja att lära och dela med sig. Och singer-song writer också! Var och när får jag höra mer?
 9. Funda Denizhan — Våra vägar har korsats under många år, och Funda har varit väldigt mycket en guru för mig. På senare tid så har vi fått anledning att luncha desto mer. Oerhört tacksam för det.
 10. Heidi Harman — Veteran och smartskalle som alltid har annorlunda och intressanta projekt på gång, säger alltid vad hon tycker och utmanar alltid mina uttalanden när vi har pratats vid. Helt rätt! När kommer filmen om svenska pappor?
 11. Helen Alfvegren — Så otroligt smart med en fantastisk integritet, delar med sig generöst och har skrivit några av de bästa inläggen om att hantera sociala medier. För oss började det faktiskt med gemensamt intresse för blod… och vi ses på Travelhack!! Då ska du få en present.
 12. Jennifer Bark — Skriver alltid så otroligt läsvärda grejer och med en ett skrivsätt som verkligen tilltalar mig; hon reflekterar, agerar och är med precis överallt. Letar i gamla mejl och vår första kontakt var 2008 när du mejlade mig som student från Medieinstitutet, kommer du ihåg om vad? 🙂
 13. Jenny Birkestad — Förnyelsebyråkrat ända ut i fingerspetsarna, ingen fråga om saken. Lever som vi andra lär och har ett outsinligt engagemang vad hon än ger sig in i. Sover du någonsin Jenny?
 14. Judith Wolst — Intervjuad i senaste UX Podcast, en av de här personerna som driver resultat, har tusen projekt i gång och ändå alltid ställer upp med ett leende på läpparna och levererar över förväntan. Wow, liksom.
 15. Maja Larsson — En person som verkligen ritar alldeles, alldeles underbart och hela tiden delar med sig av grym inspiration. Våra vilda idéer om livesketching på konferenser, tänk om vi kunde få till det!
 16. Malin Ströman — Tidigare Stardoll-stjärnan som jag träffade först på Pecha Kucha 2011. Smart som få, nyfiken på allt digitalt och utbildar framtidens stjärnor i gamification på Berghs. När ses vi igen?
 17. Maria Gustafsson — Började vår dialog i sociala medier 2009, minns det som igår. Alltid så ödmjuk, knyter samman och lyfter väldigt många människor med sin entusiasm och de monumentala mötesplatser hon skapat. Det var så himla mysigt att ta en glass med dig i Almedalen Maria!
 18. Pernilla Näsfors — Jag tänker på Pernilla och tänker att jag vill använda mina egna krafter till att göra mer gott i världen. Spana in Pernillas Slideshare-sida så förstår ni vad jag menar:  Jag bugar mig inför hur rätt ute du är, Pernilla.
 19. Sandra Wissting — Intervjuad av mig i Fredagsbubbel 2009, och sedan dess har jag följt Sandra lite på avstånd genom hennes resa från skolan i Nacka, konsultjobbet på TänkOm och nu som rådgivare åt kommuner i införandet av 1-1 (en dator per elev). En framtidsstrateg inom skolan på riktigt. Men blogga lite mer Sandra!
 20. Sara Andersson — Har förändrat och förändrar SEO-branschen på riktigt. Utmanar gamla sanningar i näringslivet och strider för ett sundare företagsklimat. Alltid rätt ute och alltid en viktig inblick att dela med sig av. Sara har också varit med i UX Podcast. Du gör verkligen skillnad!
 21. Sara Öhman — Jag jämförde Sara med Chuck Norris nyligen, men vad ska man annars säga om Sveriges mesta innehållsskapare i sociala medier. Du har en förmåga att aldrig göra det tråkigt, Sara, så fortsätt skapa framtiden! Dessutom är du en träningsinspiration!
 22. Terese Raymond — En själsfrände inom framtidsvisioner om skolan, utbildning och hur man leder workshops, gärna med idéer lånade från Gamestorming. När jag bara teoretiserar så gör Terese saker på riktigt. Och är sååå ödmjuk. Nå’n gång blir det samarbete Terese, det bara måste det bli!
 23. Therese Reuterswärd — Therese bara levererar och skapar nytta var hon än jobbar. Hon var en guru i branschen redan när hon jobbade på Electrolux 2010 och sedan dessa har hon bara ökat farten och delar med sig av visdom en masse. Så glad att ha fått lära känna dig!
 24. Ulrika Schreil — Ifrågasätter, är sådär energiskt nyfiken och är en strateg som kan överblicka såväl som gå in på detaljer, och hakar alltid på och lär sig allt om nya tjänster som dyker upp. Galet trevlig och en energikick varje gång vi ses! Måste få in lite mer regelbundenhet i luncherna, Ulrika!

Jag har länkat dessa experters namn till deras bloggar, där det finns sådana, men eftersom jag vet att du vill följa alla på Twitter så finns listan med dessa grymma människor här:

Så, ska inte du också uppmärksamma alla som inspirerar dig?


Kommentera