Lyssna på min blogg

Lyssna på min blogg

Nu kan din blogg tala för sig själv. Den populära och uppskattade uppläsningstjänsten från ReadSpeaker, ReadSpeaker Podcaster, finns nu i en version för bloggar: ReadSpeaker AudioFeed. Dessutom talar den svenska!

Tjänsten tar valfritt webbflöde (RSS-flöde) och omvandlar direkt inläggen till ljudfiler med en mänsklig röst som läser texten. På så sätt får du också omedelbart ett podcast-flöde för din existerande blogg!

Readspeaker AudioFeed tillåter att du skapar 3 fria ljudflöden för eget bruk, och max ett publikt flöde för din egen blogg. I gengäld länkar du tillbaka till tjänsten.

Det här är förstås ett fantastiskt kostnadseffektivt sätt att göra sitt innehåll tillgängligt i nya kanaler för ökad mobilitet, och för människor med kognitiva eller visuella handikapp som inte har enkel åtkomst till texten.

Nu när tjänsten finns med svensk röst förväntar jag mig förstås en explosionsartad anmälan av svenska bloggar till tjänsten. Och plötsligt kan alla också bära med sig sina favoritbloggar i mp3-spelaren och lyssna på dem på bussen på väg till jobbet. Har man inte tid att läsa kan det vara bekvämt att lyssna!

Observera att tjänsten just nu är i beta-version och kommer inte att släppas i sin helhet förrän om ett par veckor. Men du kan redan nu anmäla ditt intresse för ReadSpeaker AudioFeed.

Så ska det låta!


Uppdatering: Den här tjänsten från Readspeaker finns inte längre. Men du kan idag höra mig själv läsa upp mina blogginlägg i en podcast. Jag ser många fördelar med att läsa in själv.

Mina podcaster
Lyssna på Per Axbom i flera poddar om omtänksam digitalisering. Engelska och svenska.
Ny podd: Omtanke med Per Axbom
Jag startade min första podd våren 2007, strax innan första iPhone-luren släpptes på marknaden. På den tiden var det mer uppenbart varför det heter podcast, eftersom vi hängivna producenter och konsumenter förstås lyssnade via Apples banbrytande mp3-spelare iPod. Efter mängder av pengar nerplöjda i…

Intervju från oktober 2007 med Niclas Bergström på ReadSpeaker.

Webbtrender | Niclas Bergström på ReadSpeaker
Jag ursäktar mig för att jag inte hunnit producera programmet i den takt jag vill – och förklarar att jag kommer hädanefter fokusera på att bara publicera intervjuer med intressanta människor i webbranschen och skippa ambitionerna på pratet runtomkring. Programmets huvudinnehåll är ett samtal med N…

Kommentera