Digital omtanke – en praktisk handbok för dig som vill främja välbefinnande i digitaliseringen

Information om boken Digital omtanke och hur du köper den.

Digital omtanke – en praktisk handbok för dig som vill främja välbefinnande i digitaliseringen

Jag skrev boken Digital omtanke när jag allt oftare såg hur många digitala tjänster, trots goda intentioner, resulterar i att människor blir exkluderade, känner sig utnyttjade, förlorar kontrollen över sin personliga information och på många andra sätt påverkas negativt.

Med Digital omtanke vill jag skapa en ökad medvetenhet om de olika riskerna samt visa konkreta arbetssätt och metoder för att minimera och undvika att skada. Den är skriven för dig som skapar eller ansvarar för olika typer av webbplatser, appar, digitala assistenter och automatiserade system. Det går att bygga innovativa digitala tjänster och samtidigt bibehålla omtanke om mänskliga rättigheter, jämlikhet och välbefinnande. Faktum är att det naturligt bidrar till hållbara tjänster och produkter.

"Omtanke som konkurrensfördel. Lysande! " – Anette Novak
"Bra innehåll, lättläst och rakt på sak! Rekommenderas praktiskt taget vem som helst som påverkar hur något utformas." – Marcus Österberg
"Nyttiga perspektiv för alla som jobbar med att ta fram digitala system. Massor av små, ofta knivskarpa, funderingar som hjälper till att ifrågasätta sånt en del av oss kanske gör av gammal vana. Påminner om hur viktigt det är att minnas att alla är olika. Personlig take away: ibland är det bra med friktion. Det tänker jag för sällan på." – Patrik Hamberg
"Superbra bok i perfekt format! Fick med mig många bra insikter :)" – Isabell Karlsson

Köp den tryckta boken

Kontakta mig om du vill göra en beställning på många böcker samtidigt så kan jag erbjuda ett paketpris. Den är populär som personalgåva. Jag offererar även föreläsningar där deltagarna får ett exemplar av boken. Om ni har en bokklubb där ni diskuterar boken får ni gärna bjuda in mig som gäst!

Om författaren

Per Axbom är den svenska kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. Han har arbetat med datorer sedan barnsben på 80-talet, och professionellt med Internet sedan mitten på 90-talet.  Idag är han konsult inom UX, tillgänglighet och digital strategi, samt lärare och författare inom digital etik.

Per har  ägnat de senaste åren åt att göra efterforskningar, lära ut och initiera konversationer runt alla de fenomen som leder till negativ påverkan inom digital utveckling. Syftet är att visa vägen för hur vi på ett bättre sätt kan bygga och designa digitala produkter som främjar välbefinnande och motverkar skada.

"Det handlar inte om att hindra den digitala utvecklingen. Det handlar om att välja den bästa riktningen för den." – Per Axbom

Kommentera