Webbtrender 005 - En intervju med Don Norman

I år är det professor Don Norman som inleder konferensen Business to Buttons. Självklart tog jag tillfället i akt att ringa upp Don och ställa några frågor; bland annat om det svårfångade begreppet affordance, dilemmat med enkelhet samt kärleken till användarcentrerad design. Kändes fånigt nervöst, men det är ju faktiskt inte vem som helst vi snackar om… och med. Det här är mannen som myntade begreppet user experience.

Snackar, mixar och producerar gör: Per Axbom
Programmets längd: 24 minuter

Länkar som omnämns i programmet:

Synpunkter, idéer, önskemål?

Ring in till programmet på 08-559 25 160 och tala in din kommentar eller fråga. Via Skype ringer du till användarnamnet “axbom.se”.

Programmet


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera