Valfritt typsnitt på webben

Många webbformgivare uttrycker ett missnöje med att vi på webben måste hålla oss till vissa givna typsnitt för att vara säkra på att sidorna ser ut som vi tänkt. Friheten är begränsad.

men sIFR ställer allt på ända

sIFR är en teknik som låter dig ersätta textelement på skärmen med texter i Flash.

Helt enkelt betyder det att dina rubriker (och citat och så vidare) kan skrivas i valfritt typsnitt, vare sig det är Bodoni, Garamond, Jokerman, Papyrus eller vilken annan font som helst, utan att användaren behöver ha typsnittet installerat på sin dator!

Tekniken fungerar så länge användaren har JavaScript aktiverat och en Flash-spelare installerad, annars skrivs rubrikerna ut som vanligt i HTML.

Och du, behöver jag nämna att det lever upp till gällande krav på tillgänglighet!

Läs mer om tekniken: Introducing sIFR: The Healthy Alternative to Browser Text


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera