SOS alarm tjänster

SOS Alarm jobbar kontinuerligt med att förbättra hanteringen av larm och olyckor. Här är lite av den information jag snappat upp.

ICE i mobilens telefonbok

Lägg in bokstäverna ICE (In Case of Emergency) framför namnen på dina närmast anhöriga i mobilens telefonbok. Det blir till hjälp för räddningspersonalen om man skulle drabbas av en olycka:

  • Anhöriga kan underrättas snabbare.
  • Vårdare får snabbare uppgifter om medicinering eller andra viktiga fakta.

SMS:a larmet

Snart kan döva och hörsel- eller talskadade larma SOS Alarm via SMS. Idag kan de använda texttelefon, men det finns ju inte alltid nära till hands vid en olycka. På SOS-centralen ser operatören SMS-meddelandet och kan besvara det via datorn.

IP-telefon: var befinner du dig?

Eftersom IP-telefoner inte behöver vara kopplade till en specifik geografisk lokalitet kan inte SOS Alarm alltid dirigera ett 112-larm via IP till rätt SOS-central. Därför kommer SOS Alarm att ha en särskild SOS-central för IP-larm som ett mellansteg där man ställer extra frågor om var den som ringer befinner sig.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera