11-åringen och SJ:s gå-på-plankan policy

Satt och söndags-doodlade med iPaden i soffan. Det här dök upp i huvudet kring SJ:s policy att slänga av “fripassagerare” så snabbt som bara är möjligt.

Det är en sorglig historia med dimhöljt lyckligt slut och säkert får gemene man aldrig hela bilden klart för sig kring vad som egentligen hände, men något gick förfärligt snett på det där tåget. Det jag fortfarande inte förstår är varför inte polis tillkallas när människor misstänks sakna biljett? Och hur var det egentligen med den barmhärtige samariten… tar man bara hem barn över natten? Så många frågor men väldigt få svar. Således väldigt mycket fördomar och ogrundade rykten i medier och runt fikabord. Skulle allt ha kunnat undvikas med ett tydligare färdbevis? Förmodligen.

Andra som skrivit:

Ett citat från Facebook fick mig dock att dra på mungiporna:

Det är ironiskt att en 11-årig tjej blivit avslängd från SJ:s tåg för att hon inte kunnat uppvisa någon biljett, när det flera gånger funnits folk med biljett utan att SJ kunnat uppvisa något tåg…

bloggat med Blogsy


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera