Fredagsbubbel med Klaus-Peter Beiersdorf

Fredagsbubbel med Klaus-Peter Beiersdorf

Igår runt halv fem hade jag fortfarande inte hunnit kontakta någon att intervjua och så gick min kollega Marcus förbi mitt skrivbord. Jag kom direkt att tänka på vår gemensamme vän, Klaus-Peter Beiersdorf, och jag fördömde tyst mig själv för att inte ha intervjuat Klaus tidigare. Sagt och gjort, jag fick Klaus nummer och en timme senare hade jag en intervju.

Klaus är inte helt okänd på webben och för många behöver han ingen närmare introduktion. Jag som själv inte rör mig bland de stora bloggarna hade inte kopplat ihop Klaus med den världen tidigare utan för mig var han bara mina gamla pluggarkompis från Jönköping som jag hade poesiaftnar med och smugglade in whisky på McDonald’s med för 14 år sedan.

Nåväl, Klaus ligger i alla fall bakom bloggarna attstalkaAlexSchulman och Tyskungen – ett par bloggar som varit bland de största i Sverige vad gäller besökarantal. Nu är Klaus aktuell med sajten The Critics – en nättidning som recenserar och sätter betyg på svenska bloggar. Eftersom vi talar om Klaus kan vi nog räkna med att sajten blir stor, vilket också Sofia Mirjamsdotter tror, som skriver Bloggvärldsbloggen – an annan sajt om bloggar. Sedan är det förstås också ett spännande ämne för alla oss i bloggosfären.

Asch, vi lyssnar helt enkelt på bubblet:

Länkar som omnämns i programmet

Sämst just nu enligt Klaus: TomicTomi

De 10 bästa från Klaus-Peter Beiersdorfs bloggrulle:

  1. Bloggfrossa
  2. Annas kaos
  3. Heja Abbe
  4. The Real Mymlan (Jodå, det är Sofia här också)
  5. En Hermeles Dagbok
  6. Spiderchick
  7. Egoinas värld
  8. Kulturarbete
  9. Katastrofala Omslag
  10. Jacob Bengtsson

Deepedition har också skrivit om The Critics.


Kommentera